utorak, 4. studenoga 2014.

Izbacite nikotin iz tijela uz pomoć hrane!

povrće i voće, očistite tijelo od nikotinaPušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E. Pogledajte koje to namirnice treba da jedete kako biste izbacili nikotin iz vašeg tijela.

Brokule
Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u tijelu. Dakle, jedite brokule kako biste „izbacili“ nikotin iz vašeg tijela. On takođe pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.
Pomorandže
Sok pomorandže je bogat izvor vitamina C. Možete ojačati metabolizam vašeg tijela i riješiti se stresa, ukoliko redovno jedete pomorandže.
Sok od Mrkve
Ako pušite, onda treba da znate da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u tijelu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od mrkve je dobar za kožu, a također je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.
Zeleno lisnato povrće
Spanać je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem tijelu, jedite spanać.
Nar
Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne ćelije u tijelu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.
Kivi
Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina iz tijela. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, ti vitamini se smanjuju u tijelu.
Bobice
Bobice poput jagoda pomažu u „istjerivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tijela.
Voda
Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete da prestanete sa pušenjem i da smanjite nikotin iz tijela konzumiranjem dosta vode.
izvor: Alo.rs
photo: Freegreatpicture.com

0 komentari:

Objavi komentar

Zabranjeno reklamiranje drugih stranica u komentarima bez odobrenja. Hvala na razumijevanju.