subota, 25. siječnja 2014.

Zeleni čaj može blokirati efekt lijekova za snižavanje tlaka

Ovaj čaj djeluje na prijenosnike stanica koji pomažu tijelu u apsorpciji beta blokatora, lijekova za regulaciju tlaka, pa oni prestaju biti jednako djelotvorni


Zeleni čaj može blokirati efekt lijekova za snižavanje tlaka
Zeleni čaj smanjuje efekt beta blokatora
Iako je zeleni čaj neupitno zdrav te ima detoksikacijski efekt na organizam te djeluje i kao prevencija nastanka malignih bolesti, nije ga dobro piti u većim količinama uzimate li lijekove za povišen tlak, tvrde japanski znanstvenici sa Sveučilišta Fukushima.
Oni su otkrili da ljudi koji uzimaju lijek naladol, beta blokator i jednu od čestih verzija lijeka za regulaciju krvnog tlaka, angine pektoris i aritmije, mogu imati smanjeni učinak lijeka piju li redovito zeleni čaj, piše BBC.
Kod onih koji su pili zeleni čaj, u krvi su pronađene manje koncentracije lijeka te je krvni tlak bio viši, a znanstvenici vjeruju da je uzrok tome utjecaj zelenog čaja na posebne prijenosnike stanica koje pomažu tijelu u apsorpciji beta blokatora. To su potvrdili i rezultati testova prema kojima je zeleni čaj blokirao transportere lijeka u sluznici crijeva. 
Prijašnje su studije potvrdile da određeni voćni sokovi i voće, uključujući grejp, mogu mijenjati djelovanje lijekova u organizmu, no to je bilo nepoznato za zeleni čaj.

0 komentari:

Objavi komentar

Zabranjeno reklamiranje drugih stranica u komentarima bez odobrenja. Hvala na razumijevanju.